ثبت شرکت

ثبت شرکت در ترکیه
یکی از نکات قابل توجه در ثبت شرکت در ترکیه این است که طبق قوانین ترکیه شخص غیر ترک نیازی به داشتن شریک ترک ندارد و می تواند صد درصد سهام را به صورت کاملا قانونی به نام خود ثبت کند. اما باید حسابداری شرکت خود را به یک شخص ترک بسپارد.

سرمایه ثبت شرکت در ترکیه
حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه ۱۰۰۰۰۰ لیر ترکیه می باشد. با ثبت شرکت در ترکیه می توان اقامت ۵ ساله در این کشور را گرفت. به ازای هر ۴۰۰۰۰ لیر سرمایه به یک نفر اقامت ترکیه داده می شود. به این نکته توجه کنید که برای بیشتر از ۲ نفر هم زمان نمی توان درخواست اقامت داد.
انواع شرکت در ترکیه
عموما ایرانیان در ترکیه شرکت با مسئولیت محدود تاسیس می کنند به همین مراحل تاسیس این نوع از شرکت ها را توضیح می دهیم.
شرکت با مسئولیت محدود
در ترکیه با حداقل یک سهامدار و حداکثر ۵۰ سهامدار می توان شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کرد. میزان سود و زیان شرکت با توجه به سهم هر سهامدار مشخص می شود و سهم هر سهامدار در میزان بدهی شرکت محدود به میزان سرمایه گذاری که در شرکت کرده است می باشد و اگر شرکت ورشکسته شود طلبکار به اندازه سهام شرکت می تواند مطالبات خود را دریافت کند و از اموال شرکا چیزی دریافت نمی کند. برای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود حداقل ۵۰۰۰ لیر ترکیه نیاز است و انتقال سهم و هر نوع تغییری نیز باید به صورت رسمی و در دفترخانه ها صورت پذیرد.
عناوین اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود
در اساسنامه شرکت می بایستی موارد زیر به تفصیل ذکر گردد.
1.نام شرکت
2.موضوع فعالیت شرکت
3.مقدار سرمایه شرکت
4.تعداد سهامداران شرکت
5.نام سهامداران شرکت
6.مقدار سرمایه تعهد شده از طرف هر یک از سهامداران
7.مدت زمان فعالیت شرکت
8.روش اعلان اطلاعیه های شرکت
9.مدیر شرکت
10.بازرس شرکت (در صورتی که تعداد سهامداران بالای ۲۰ نفر باشد)
انحلال شرکت با مسئولیت محدود
اگر در ترکیه اقدام به ثبت شرکت نموده اید ولیکن به هر دلیلی نتوانستید فعالیت نمایید می بایستی بدانید که چگونه می توانید شرکت را منحل نمایید؟ برای این که بتوانید اقدام به انحلال شرکت با مسئولیت محدود (لیمیتد / LS) نمایید می بایستی به نکات زیر توجه کنید.
1.تصمیم به انحلال شرکت در مجمع سهامداران
2.انقضای مدت اعلام شده در اساسنامه
3.ارایه درخواست انحلال شرکت به دادگاه
4.تصمیم دادگاه مبتنی بر درخواست سهامدارن
هم چنین باید در نظر داشته باشید در صورتی که موارد زیر در جریان کار برای شما پیش آمد می بایستی درخواست انحلال شرکت را به مراجع مربوطه ارایه نمایید.
1.کاهش تعداد سهامداران به کمتر از ۲ نفر
2.از دست دادن ۲/۳ سرمایه اولیه
3.دلایلی که به عنوان دلیل انحلال در اساسنامه آورده شده است.
4.ورشکستگی شرکت
انجام امور مربوط به انحلال شرکت می بایستی نزد مراجع قانونی انجام گیرد و مدت زمانی که لازم است مابین ۱۲ الی ۱۸ ماه می تواند متغیر باشد. البته لازم به ذکر است که کلیه ی امور مالیاتی می بایستی در طول دوره تسویه گرد

شرکت های سهامی
شرکت های سهامی به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم می شوند. در شرکت های سهامی خاص تعداد سرمایه گذاران کمتر از ۲۵۰ نفر و در شرکت های سهامی عام تعداد سرمایه گذاران بیشتر از ۲۵۰ می تواند باشد. در شرکت های سهامی تمامی سهم ها به یک اندازه می باشد. البته سهامداران می توانند به هر تعدادی که می خواهند سهم خریداری کنند. میزان سود و زیان در این شرکت ها نیز محدود به میزان سهم می باشد. طبق قانون کشور ترکیه جلسات مجمع عمومی با حضور نمایندگان وزارت بازرگانی ترکیه برگزار می شود.
شرکت مختلط
در ثبت این نوع شرکت تمام سهم الشرکه و ضمانت تمام دیون بر عهده یک یا چند نفر می باشد و باقی سهامداران به اندازه سرمایه خود در شرکت سهم دارند. در مورد شرکاء ضامن دانستن این نکته که این اشخاص نمی توانند اشخاص حقوقی باشند با اهمیت است.
شرکت تضامنی
اگر قصد ثبت شرکت در ترکیه با عنوان شرکت تضامنی را دارید باید بدانید که در این نوع شرکت در صورت بروز بدهی، هر کدام از شرکاء موظف به جبران آن حتی بیشتر از دارایی شرکت می باشند.
موسسه مالی (صرافی)
برای تاسیس صرافی می توانید در قالب یک شرکت سهامی عمل کنید. تاسیس این نوع شرکت با توجه به نیاز به اخذ مجوزات لازم از سازمان های سرپرست پیچیدگی هایی را دارد. در حال حاظر مجوز برای تاسیس صرافی و موسسات مالی داده نمی شود اما راه کارهایی وجود دارد که به صورت قانونی این نوع شرکت نیز ثبت گردد. قبل از اقدام به تاسیس این نوع شرکت بهتر است با وکیلی خبره مشورت کنید.
نکات مهم
اگر قصد ثبت شرکت و سرمایه گذاری با هدف گرفتن اقامت در کشور ترکیه را دارید باید بدانید گرفتن اقامت از طریق ثبت شرکت تجاری یکی از سخت ترین نوع گرفتن اقامت در کشورهای اروپاییست. شاید بهتر است ابتدا اقامت تحصیلی و یا اقامت با خرید ملک بگیرید و ابتدا شرایط کاری که قصد راه اندازی آن را دارید بررسی کنید تا متضرر نشوید.

هزینه های جاری ثبت شرکت در ترکیه
در تاسیس شرکت در ترکیه همان طور که پیش تر گفته شد باید یک حسابدار ترک استخدام شود که این حسابدار بسته به نوع و حجم کاری که انجام میدهد حقوقی حداقل ۲۰۰ دلار در ماه دریافت می کند. اگر قصد اجاره دفتر را دارید باید بدانید حداقل هزینه اجاره ماهی ۳۰۰ دلار می باشد و این مبلغ با توجه به مکان دفتر میتواند به چند هزار دلار برسد. میزان مالیات ۲۳ درصدی درماه بر روی اجاره را نیز فراموش نکنید که هر سه ماه یک بار باید پرداخت شود. سالانه ۲۰ درصد هزینه مالیات بر سود خالص شرکت هم باید پرداخت شود. هزینه ای در حدود ۴۵۰ هزار دلار هزینه دفاتر رسمی در سال می باشد. به همه این هزینه ها، هزینه آب و برق، تلفن، اینترنت و… را اضافه کنید.
شرکت در منطقه آزاد تجاری ترکیه
در مناطق صنعتی زمین هایی با قیمت مناسب برای خرید و ایجاد سوله در اختیار افرادی که قصد ایجاد شرکت در منطقه آزاد تجاری را دارند قرار میگیرد. با ثبت شرکت در این ناحیه شما موظف به تولید کالا می باشید. با استخدام کارگر و کارمند تسهیلات ویژه ای برای ساخت سوله و معافیت مالیاتی از سوی دولت ترکیه می توانید دریافت کنید.

مراحل قانونی ثبت شرکت در کشور ترکیه چیست؟
1.مشخص کردن آدرس دقیق شرکت و تنظیم قرارداد اجاره و یا خرید ( ارایه برگ قرارداد اجاره یا خرید برای شروع به کار ثبت شرکت در ترکیه در ابتدای کار الزامی می باشد).
2.تنظیم اساس نامه های شرکت و پر کردن فرم های لازم در این زمینه
3.مراجعه به اداره مالیات در ترکیه و گرفتن کد مالیاتی شرکاء
4.تایید اساس نامه شرکت در دفترخانه رسمی
5.مراجعه حضوری به اتاق تجارت در ترکیه و ثبت شرکت به صورت رسمی
6.چاپ تاسیس شرکت در روزنامه رسمی
7.تنظیم مدارک و فرم های مربوط به ادراه مالیات و مراجعه جهت تحویل اسناد مربوطه برای بررسی اسناد و بازدید و تایید آدرس
8.بازدید و تایید آدرس اعلامی شرکت توسط بازرسان اداره دارایی
9.اخذ شماره مالیاتی شرکت از اداره مالیات توسط ناظر مالیاتی
10.اخذ کارت بازرگانی
11.تایید دفاتر حسابداری
12.افتتاح حساب های بانکی شرکت
13.معرفی حسابدار شرکت

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp