خرید و اجاره ملک

خرید ملک در ترکیه

مجوزهای لازم جهت خرید خانه در ترکیه :
برای دریافت مجوز های لازم برای صادر شدن سند به نام شما و دریافت کردن شماره مالیاتی ،دریافت فیش آب و برق و حتی تلفن و انجام تمام مراحل مربوطه لازم است که در محضر وکالتی به نام شرکتی که قصد خرید ملک را دارید بدهید . بعد از دریافت نمودن شماره مالیاتی و طی کردن مراحل برای گرفتن تمام مجوزهای مربوطه صدور سند ملک به نام شما صادر خواهد شد.
درخواست ثبت سند :
برای این که سند صادر شود اول از همه تمام مشخصات توسط پلیس کاملاٌ بررسی می شود و پس از بررسی کامل پلیس ترکیه اجازه نامه برای صادرشدن سند می دهد . که این مراحل حدود ۳ تا ۴ ماه طول می کشد .
قرارداد فروش :
پس از اینکه ملک مورد نظر خود را انتخاب کردید ، برای خرید ملک در ترکیه برای شما قرارداد کتبی آماده می شود و مطابق با قرارداد مبلغی به عنوان بیعانه توسط شما به صاحب ملک پرداخته می گردد . پس از دریافت تمام مجوز ها و در زمان صدور سند مدارک ذیل لازم است :
مدارک لازم خریدار جهت خرید خانه در ترکیه:
• دو قطعه عکس
• دو فقره کپی پاسپورت
• آدرس محل اقامت همراه با نام و فامیلی و اسم پدر
• شماره مالیاتی
• اجازه مخصوص ثبت سند برای ملیت های مختلف
مدارک لازم جهت فروشنده :
• ۱ عدد عکس
• ۲ فقره کپی پاسپورت
• شماره مالیاتی
• آدرس محل اقامت
مشخصات ثبت سند در دفتر اسناد رسمی انجام می شود .در دفتر اسناد رسمی مترجم قسم خورده به صورت شفاهی اطلاعات مربوطه به سند از قبیل منطقه ،متراژ و مابقی جزییات را با شما مرور می کند و سپس اصل سند به شما تحویل داده می شود.
چگونی و فرآیند خرید ملک در ترکیه
خریدار می بایست دارای تابعیت یکی از کشور های مجاز به خرید ملک در ترکیه باشد. اتباع ایرانی جزو شهروندان مجاز به خرید ملک در ترکیه می باشند.
درخواست
مالک و یا وکیل قانونی او می بایست، درخواست خود مبنی بر ارائه اقدامات مقدماتی انتقال سند را پیش از انجام هرگونه عقدی در سازمان ثبت اسناد و املاک ارائه کند. در صورت عدم ارائه درخواست در زمان مقرر، انتقال سند با تاخیر مواجه خواهد شد.
مدارک مورد نیاز جهت انتقال سند:
سند ملک مورد نظر و یا نامه تاییده سازمان ثبت اسناد در مورد احراض مالکیت، مالک با جزییات کامل آدرس، مساحت و محل واقع شدن ملک با مختصات
پاسپورت با ارائه ترجمه رسمی به زبان ترکی
برگه پایان کار و تسویه حساب مالیات-عوارض از شهرداری مربوطه
ارائه بیمه نامه اجباری زلزله ویلا،خانه،آپارتمان، دفتر…
یک قطعه عکس فروشنده (4*6)
دو قطعه عکس (4*6) خریدار که می بایست حداثکر مربوط به ماه پیش باشد
حضور مترجم رسمی همزمان و دو شاهد در صورت عدم صحبت طرفین به زبان ترکی استانبولی
در صورت حضور وکیل طرفین، اصل و کپی وکالت نامه همراه با ترجمه رسمی با تایید وزارت خارجه و دادگستری کشور صادر کننده.
موارد الزامی در مورد وکالت نامه :
اگر خریدار و یا فروشنده شهروند ترکیه و ساکن خارج از ترکیه می باشند، وکالت نامه می بایست توسط سفارت جمهوری ترکیه در کشور مبدا صادر و ثبت شده باشد
اگر کشور صادر کننده وکالت نامه عضو معاهده لاهه مورخ ۵ اکتبر ۱۹۶۱ باشد احتیاجی به ارائه نامه رسمی از سوی آن کشور نمی باشد. (کشور جمهوری اسلامی ایران عضو این معاهده نمی باشد)
اگر کشور صادر کننده ی وکالت نامه عضو معاهده لاهه مورخ ۵ اکتبر ۱۹۱ نباشد، وکالت نامه و سایر مدارک می بایست، همراه با ترجمه رسمی،به تایید وزارت امورخارجه و دادگستری و همچنین کنسولگری و یا سفارت جمهوری ترکیه در آن کشور رسیده باشد.
سایر موارد حائز اهمیت برای متقاضیان خارجی خرید ملک در ترکیه:
استعلام وضعیت ملک از سازمان ثبت اسناد و املاک ترکیه در خصوص بدهی ملک، وام، محدودیت قانونی اعمال شده بر ملک توسط دستگاه قضایی و یا…
اگر یکی از دفاتر درخواست خرید خانه توسط متقاضی خارجی را رد کرد، متقاضی می تواند از طریق اداره و یا سرپرستی منطقه به طرح درخواست مجدد اقدام نماید
دقت در انتخاب مشاوران،سازندگان، متقاضی میتواند از مشاور و یا سازندگان درخواست ارائه مجوز های قانونی آنها را داشته باشد و یا از صحت فعالیت آنها با استعلام از مراجع مربوطه مطمئن شود.
خرید ملک در کشور جمهوری ترکیه یکی از شاخصه های بررسی درخواست اقامت توسط وزارت کشور جمهوری ترکیه می باشد و به تنهایی تضمین کننده اخذ اقامت دائم و یا کوتاه مدت خریدار نمی باشد، تصمیم اعطای اقامت در اختیار وزارت کشور و بر اساس شاخصه های متفاوتی صورت می پذیرد. خریدار می بایست قبل از اقدام به خرید به نیت اخذ اقامت و یا تابعیت کشور ترکیه بر اساس تبلیغات انجام شده صحت آنها را از وزارت کشور ترکیه و یا سفارت جمهوری ترکیه در کشور مبدا را جویا شود.
در صورت بروز اختلاف بین طرفین، هر کدام از آنها می بایست نسبت به ادعا و شکایت خود نزد مقامات قضایی تشکیل پرونده دهند.
گرو حقوقی ILF افتخار این را دارد که تمام هموطنانی که تصمیم به سرمایه گذاری از طریق خرید ملک را دارند از ابتدا تا انتها با ممانعت از هرگونه مشکل قانونی یا مواجهه با سودجویان همراهی کرده و مراحل آن را برای هموطنان عزیز آسانتر کند.
شما پس از بررسی و انتخاب و توافق در مورد نحوه پرداخت در موقع نوشتن توافقنامه، میتوانید واحد مورد نظرتان را انتخاب کنید و ما جدول زمان بندی پرداخت را همراه با خریدار و فروشنده برای انتقال قطعی سند تنظیم می کنیم.
میتوانیم با افتتاح حساب به نام مشتری و اخذ کد مالیاتی امور پرداختی شما را برای مواردی مثل پرداخت قبوض آب،برق و.. تسهیل کنیم
طبق قانون جدید قبل از انتقال قطعی سند، دیگر نیازی به اخذ استعلام از ارتش ترکیه در مورد واقع شدن و یا عدم واقع شدن ملک یا زمین مورد نظر شما در اراضی تحت مالکیت ارتش از منطقه مورد نظر نمی باشد و انتقال و اعطای سند جدید طی ۷ روز کاری انجام خواهد شد
برای انتقال مالکیت و نوشته شدن قولنامه، هر دو طرف قرار داد موظف به حضور در دفتر املاک می باشند، در صورت عدم حضور خریدار، مشاور املاک میتواند با اخذ وکالتنامه رسمی در یکی از دفترخانه های ترکیه، اقدام به خرید از جانب وی نماید.
Tapu(برگه انتقال مالکیت) مهمترین مدرک مورد نیاز خریدار می باشد، که باید در هنگام اخذ آن به تمامی جزییات ذکر شده در آن دقت کند. در Tapu تمامی موارد از جمله وضعیت مالکیت، تاریخ انتقال و نام مالک ذکر می شود.
قیمت خرید ملک در ترکیه در استانبول و دیگر شهرها
اگر قصد خرید ملک در ترکیه را دارید باید بدانید که گرانترین و بزرگترین شهر ترکیه استانبول است و امروزه به دلیل پتانسیل بالا به یکی از شهر های گران دنیا تبدیل شده است و در لیست Global Property Guide در بین ۹۴ شهر دنیا در مقام ۳۹ قرار دارد.

قیمت ملک در شهر های مختلف ترکیه خصوصا استانبول بدین شکل است :
میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان در استانبول ۳۹۶۱ لیر (تقریبا ۹٫۵ میلیون تومان) است. گرانترین منطقه ی استانبول بشیکتاش با ۱۰۶۴۶ لیر (تقریبا ۲۵٫۵ میلیون تومان ) و در منطقه ی بشیکتاش گرانترین محله Bebek با میانگین قیمت ۴۷۴۱۷ لیر (۱۱۸ میلیون تومان) است در واقع Bebek گرانترین نقطه ی ترکیه هم محسوب می شود که در بخش اروپایی استانبول در کنار تنگه ی بوسفور قرار دارد.
میانگین قیمت هر متر مربع در منطقه ی فاتح که یکی از مراکز ایرانیان و شامل منطقه های تاریخی و توریستی و تجاری از جمله آکسارای است ۴۱۶۸ لیر (۱۰ میلیون تومان) می باشد. (بناهای این منطقه عموما قدیمی و کهنه ساز می باشد )
میانگین قیمت هر متر مربع در منطقه ی بیلیکدوزو استانبول که یکی از بهترین مناطق برای سرمایه گذاری در حوزه ملک در ترکیه به شمار می آید ۲۶۴۶ لیر (۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان) می باشد. این منطقه در حالی که دارای قیمت مناسب است دارای امکانات پیشرفته شهری و زیباهایی منحصر به فرد می باشد.
میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان در آنکارا دومین شهر بزرگ ترکیه ۱۸۶۱ لیر و گرانترین منطقه ی آنکارا Çankaya با متری ۲۵۷۲ لیر می باشد.
متوسط قیمت در ازمیر ۳۰۳۶ لیر و منطقه ی چشمه با ۵۵۶۲ لیر در صدر جدول قیمت مسکن قرار دارد.
متوسط قیمت هر متر مربع در آنتالیا ۲۱۰۱ لیر و گرانترین منطقه در این شهر کونیآلتی با قیمت ۳۲۱۴ لیر است.
در زمان بروزرسانی این مطلب هر TL ( لیر ) حدود ۲۴۰۰ تومان است.
قیمت ها مربوط به آپارتمان های معمولی با عمر متوسط می باشد و قیمت آپارتمانهای نوساز یا دارای امکانات رفاهی نظیر استخر و … ۲۵% تا ۵۰% گرانتر می باشد .
خرید ملک در ترکیه برای سه قشر توصیه میشود :
قشر اول:
هموطنانی که داری تمکن مالی کافی درحدی هستند که مبلغ خرید ملک در ترکیه جزء کوچکی از دارایی شخص باشد
قشر دوم:
شخصی از لحاظ کاری به وضعیت با ثباتی در ترکیه رسیده باشد و توانسته یا از طریق ثبت شرکت در ترکیه و یا از طریق کار در شرکتهای ترک درآمد مناسبی برای خود ایجاد کرده باشد
قشر سوم :
دوستانی که میتوانند از طریق کردیت یا تسهیلات خرید ملک در ترکیه را انجام دهد که در این حالت با توجه به پرداخت ۲۰ الی ۳۰درصد کل مبلغ ملک مابقی طی ۱۰ سال پرداخت خواهند کرد برای این سه قشر خرید ملک در ترکیه را توصیه میکنیم در خارج از حالات ذکر شده با توجه به اینکه وضعیت شخص هنوز مشخص نیست یا در شرایط مالی مناسبی قرار ندارد خرید ملک در ترکیه نوعی ریسک محسوب می شود.
در موقع خرید ملک در ترکیه به چه مواردی باید اهمیت داد؟
خرید ملک در ترکیه علاوه بر دقت های معمولی که نیاز دارد، باید با آگاهی و کسب اطلاعات کامل صورت گیرد.
ابتدا برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در خرید ملک و قبل از اینکه گرفتار کلاهبرداران شوید، حتما با یک وکیل و یا مشاور حقوقی که به قوانین ترکیه آشنایی کامل دارد، مشورت کنید. قوانین مربوط به خرید املاک توسط خارجیان در ترکیه بسیار مورد بازبینی قرار گرفته و مدام تغییر می یابند. از این رو باید با احتیاط عمل نمود و با یک وکیل یا مشاور آگاه مشورت نمود.
مورد بعدی در خصوص محدودیت های خرید املاک است. باید دقت کنید که بیش از سی هکتار ملک در ترکیه را نمی توانید قانونا مورد خرید و فروش قرار دهید. همچنین برخی مناطق هست که ممنوعیت خرید و فروش ملک برای خارجیان در آنجا اعمال می شود. در صورت پرداخت هرگونه وجه ابتدائا سعی کنید وجه را از طریق سیستم بانکی پرداخت کنید و اگر به دلیل مشکلاتی نتوانستید این کار را انجام دهید،
حتما رسید کتبی مطمئنی از شخص دریافت کننده مبلغ، بگیرید و سپس سعی کنید همزمان با پرداخت نقدی وجه، ملک را در اداره ثبت املاک (تاپو) به نام خود انتقال دهید. نکته دیگر اینکه دقت کنید وجه را سعی کنید به مالک ملک تحویل دهید نه به دلال و بنگاهی و واسطه ها.
قبل از پردخت وجه و با راهنمایی مشاور از عدم وجود هرگونه بدهی ملک (اعم از بدهی های مالیاتی یا قبوض برق و گاز و آب….) اطمینان حاصل کنید. همچنین در قسمت توضیحات سند رسمی ملک دقت کنید که ملک در رهن بانک یا شخص دیگری نباشد.
تاحد امکان و با راهنمایی مشاورتان سعی کنید ملک مورد خریداری را از نزدیک دیده و با مشخصات سند تاپو انطباق دهید. بارها مشاهده شده که ملکی که در تاپو به نام خریدار انتقال داده شده با ملکی که فروشنده مدعی فروش آن بوده، متفاوت بوده است. در این خصوص صحبت با همسایگان یا مستاجر احتمالی ملک هم راهگشا خواهد بود.
دقت کنید که ملک خریداری شده مشکل مربوط به شهرداری نداشته باشد. مشاهده شده که هموطنان ملکی را خریداری نموده اند و پس از آن متوجه شده اند که ملک بدون مجوز شهرداری بنا شده و یا فاقد پایان کار و بدون رعایت اصول ایمنی است. در مواردی مشخص شده است که ملک در طرح شهرداری قرار دارد و فروشنده هم با شهرداری توافق نموده است! در پایان مجددا تاکید می شود که رعایت همه موارد فوق از عهده شخص عادی خریدار خارج است و حدالامکان باید توسط وکیل یا مشاور حقوقی معتبر انجام گیرد.
خارجی چه باید برای اجاره مسکن در ترکیه انجام دهد؟

اتباع خارجی اجازه اقامت در ترکیه مردم به اجاره خانه تحت عنوان دست آمده است.
مهمترین بخش از روند اجاره نامه برای خارجی ها ، قرارداد اجاره نامه است. اجاره نامه یک سند کتبی است که خانه صاحبخانه را برای استفاده مستاجر و استفاده مستاجر از این خانه با پرداخت اجاره به طور رسمی رسمی می کند. قرارداد اجاره به عنوان یک اقدام امنیتی در برابر مشکلاتی که ممکن است بین مستاجر و صاحب ملک بوجودبیاید عمل میکند.
مواردی که باید در اجاره نامه درج شود چیست؟
اطلاعات زیر باید در قرارداد اجاره نامه بین مستاجر خارجی و مالک باشد:
• شماره آپارتمان
• محله ای که خانه در آن واقع شده است
• خیابان و خیابانی که خانه در آن قرار دارد
• نوع ملک اجاره ای
• نام و نام خانوادگی مالک
• شماره هویت TC از مالک
• آدرس مالک
• نام و نام خانوادگی مستاجر
• شماره شناسه TR مستاجر *
(* از موسسات مجاز به صدور پروانه کار یا صدور “گواهی تأیید اجازه کار” که جایگزین اجازه اقامت می شود) ، این سوابق اتباع خارجی که به وزارت کار و تأمین اجتماعی ، وزارت اقتصاد ، وزارت فرهنگ و گردشگری ، ریاست شورای عالی آموزش و پرورش متقاضی می شوند. اگر از طریق موسسات به اداره کل جمعیت و امور شهروندی ارسال شود ، این امکان وجود دارد که برای افراد خارجی یک شماره شناسایی دریافت کنید.
• آدرس مستاجر
• تاریخ شروع اجاره
• مدت قرارداد
• هزینه اجاره ماهانه
• هزینه اجاره سالانه
• روش پرداخت اجاره
• هدف از مال
• وضعیت ملک
• وسایل تحویل داده شده با اجاره

WhatsApp