قراردادهای تجاری

یکی از اصلی ترین اصول تجارت قرارداد است ، قرارداد های تجاری مکتوب که آینده کار یک تجارت را مشخص میکند.
امروزه کلاس های متعددی در زمینه تعریف و نحوه تنظیم قرارداد های تجاری وجود دارد که به تجار آموزش می دهد چطور با نوشتن یک قرارداد صحیح و قانونی آینده تجارتشان را تضمین کنند.
بارها پیش آمده که حتی تجار موفق و با تجربه به سبب عدم دقت در تنظیم قرارداد مجبور به پرداخت جریمه های سنگین و هزینه های هنگفت شده اند.
قرارداد ها می تواند در زمینه خرید و فروش، اجاره، رهن، ضمانت، اعطای تسهیلات مالی و … باشد، که البته تنظیم هریک قوانین خاص خود را دارد. البته یک سری اصول مشترک در نتظیم کلیه قرارداد های تجاری وجود دارد
قرارداد های تجاری معمولا به دو شیوه عادی و رسمی تنظیم می شود. همانطور که از نام این قرارداد ها مشخص است قرارداد های عادی فی مابین تجار بسته می شود ولی در قرارداد های رسمی مقامات و شخصیت های حقوقی و قانونی هم حضور دارند و اجرای مفاد قرارداد را تضمین می کنند
قرارداد های عادی با وجودی که اتقان کمتری نسبت به قرارداد های رسمی دارند اما در محاکم قانونی قابل پیگرد حقوقی می باشند و از رسمیت برخوردار هستند.
اصول و شرایط قرارداد باید به وضوح کلیه شرایط را توضیح داده باشد و جای هیچ ابهامی در هیچ یک از بند ها و تبصره ها نباشد چرا که در صورت بروزاختلاف نظر امکان سوء استفاده از بندهای دارای ابهام وجود دارد.
شرایط مادی و پرداخت ها باید با دقت و با جزئیات ذکر شود و اگر قرار است چکی بین طرفین رد و بدل شود و یا قرارداد مدت دار باشد حتما تاریخ های پرداخت ، شماره چک و سایرجزئیات با دقت ثبت و مکتوب گردد.
درصورتی که طرفین قرارداد بخواهند شخص ثالثی را به عنوان نماینده قانونی و وکیل خود معرفی کنند نام و مشخصات فرد به همراه حیطه اختیاراتش در قرارداد ذکر شود.
حتما در قرارداد شرایط فسخ و انصراف با ذکر جزئیات لحاظ شود تا درصورتی که یکی از طرفین قصد خروج از قرارداد را داشت شرایط مشخص باشد.
هرقرارداد دارای سه بخش است : بخش اول توافق نامه است که شامل کلیه مشخصات طرفین قرارداد شامل مشخصات شناسنامه ای و محل سکونت ومبلغ قرارداد را دربرمی گیرد.
در بخش دوم شرایط عمومی قرارداد است که به شرح کار، فسخ قرارداد، خسارت ناشی از عدم انجام تعهد، قانون حاکم بر قرارداد(در صورتی که یکی از طرفین خارجی باشد) فورس ماژور( حوادث طبیعی یا غیر مترقبه) چگونگی حل اختلاف ، ضمانت نامه، بیمه (برای مشخص کردن شرایط جبران خسارت مالی و جانی) مالیات و عوارض قانونی می باشد.
بخش سوم شامل شرایط خصوصی است که موارد اختصاصی که ممکن است باتوجه به تغییر شرایط عمومی قرارداد به وقوع بپیوندد را مد نظر قرار می دهد.
از آنجا که تنظیم قرارداد یک امر کاملا تخصصی است به نظر می رسد کمک گرفتن از وکلای حقوقی در تنظیم قرارداد ها یک اقدام پیشگیرانه مفید باشد.

WhatsApp